Oscar – Slokdarmatresie deel 2

Inmiddels zijn we een paar dagen verder, en ik kan je melden dat wij gisteren (12 Januari 2016) ons ontslag hebben gekregen van het Sophia kinderziekenhuis.

Goed nieuws dus.

Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor alle lieve reacties en mails die we hebben gekregen en waar we veel steun uit hebben kunnen halen.

Van te voren had onze chirurg prof. dr. R.M.H. Wijnen – onze held, hele aardige man – ons verteld dat we wel rekening moesten houden met wat hobbels.

Echter.. we hebben deze niet gekregen.

Elke dag ging het gewoon weer een stukje beter met Oscar.

Donderdag 7 Januari

Hij krijgt zijn eerste moedermelk (3ml per uur) via de sonde die via zijn neus direct in zijn maag loopt. Zijn katheter is eruit gehaald. Wij slapen op de 4e verdieping in het Sophia ziekenhuis.

Vrijdag 8 Januari

Infuus wordt afgebouwd en de moedermelk gaat naar 6ml per uur. Hij houdt zichtbaar wel erg veel vocht vast na de operatie. Dit is de laatste dag dat wij de kamer hebben op de 4e verdieping en we besluiten in de avond naar huis te gaan om een nachtje thuis te slapen. We hebben natuurlijk ook Lucas nog, en we missen hem gigantisch.

vrijdag-oscar

In de avond bellen we nog een keer naar de intensive care, maar alles gaat goed. Oscar is een kanjer.

Zaterdag 9 Januari

In de ochtend komen we aan en zien we de dat melk weer is opgehoogd naar 10ml per uur. Oscar doet het heel goed op de moedermelk, en we krijgen te horen dat hij in de middag weer voor het eerst een flesje mag drinken met melk. Eerst 25 ml.

zaterdag-oscar

Alles gaat steeds beter.

Zondag 10 Januari

We krijgen de melding dat Oscar snel van de intensive care af zou kunnen. Het is niet meer nodig om hem heel sterk in de gaten te houden, omdat het herstel enorm vlot verloopt. Hij wordt naar de medium care geplaatst en mag weer aan de borst bij mama.

zondag-oscar

Mama besluit daarom weer naast Oscar te blijven slapen omdat ze graag ’s nachts de voedingen wil geven via de borst. Oscar heeft enorme zuigkracht en de fles drinkt hij te snel waardoor hij moeite heeft met drinken en slikken tegelijk. Aan de borst heeft hij deze uitdaging niet.

Hij plast erg veel, en poept zijn moedermelk uit dus de connectie tussen slokdarm en maag werkt definitief weer goed. 🙂

Maandag 11 Januari

Oscar wordt verlost van ALLE kabels. Geen infuus meer, geen sonde. Terwijl de sonde eruit gaat zie je dat Oscar zichtbaar een zuchtje slaat van geluk. haha

We moeten echter nog één nachtje blijven ter controle.

Dinsdag 12 Januari

De dag dat we naar huis mogen en we met ons gezin in Breda weer samen kunnen zijn. Voordat we naar huis mogen moeten we eerst nog een test afleggen voor beademing.

Alles is supersnel gegaan. De chirurg, dokters en verpleegsters zijn aangenaam verrast.

Een normaal verloop met een kindje met een slokdarmatresie is ongeveer 3 weken in het ziekenhuis.

Oscar had het in een weekje geflikt.

naar-huis-oscar

Fantastisch teamwork van Oscar samen met topwerk van onze chirurg, veel liefde en vertrouwen van papa en mama. Goede moedermelk en goede energie van de Paleo community! Thanks hiervoor!

Ik ben ervan overtuigd dat er veel goede energie naar Oscar is toegegaan nadat ik mijn eerste bericht plaatste. Alles wat aandacht krijgt dat groeit. Positief maar natuurlijk ook negatief.

Houdt hier rekening mee tijdens je eigen uitdagingen.

Terwijl Nathalia en ik naar het ziekenhuis reden op 10 Januari luisterden we het liedje “Don’t worry, be happy” van Bobby Mcferrin.

Een leuke quote uit het liedje waar ik hard om moest lachen was:

In every life we have some trouble,
But when you worry you make it double

Zeker waarheid.

Lieve Oscar, je hebt ons even laten schrikken, maar gaandeweg dit avontuur ook heel veel kracht en zekerheid gegeven. We zijn een goed team met z’n allen.

De opname in het ziekenhuis was een prachtig leerproces, maar ik ben blij dat we met z’n allen weer thuis zijn hoor. Ik ga van je genieten ventje!

Dikke kus,

Pap

oscar-met-papa

73 gedachten over “Oscar – Slokdarmatresie deel 2”

 1. Beste Nathalia en Mitch,

  Wat ’n mooi, klein prachtig ventje hebben jullie samen. Zo klein en al zoveel meegemaakt. Het is niet niks om dit te moeten doormaken. Zorg goed voor het kleine kereltje, maar ook voor Lucas en voor elkaar. Met veel liefde komt het allemaal goed. Heel veel geluk samen.

  Groetjes, Mirjam

 2. Beste Mitchel, Nathalia & Kids,

  allereerst nog gefeliciteerd met de geboorte van Oscar!
  Ik ben heel erg blij voor jullie dat het zo vlot goed gaat.
  Tijd om lekker thuis te gaan genieten met- en van elkaar.
  Zelf maken we thuis ook een lastige periode door vanwege een langdurige ziekte van mijn vrouw…het doet je weer even meer beseffen welke dingen echt belangrijk zijn: Liefde en gezondheid!
  Veel geluk samen!

  Groetjes Ronald

  • Wat een avontuur hebben jullie al achter de rug en dat met beide zoontjes, maar ik merk dat jullie een sterk team zijn samen. Dit zal de band alleen nog maar versterken. Met de aandacht en de liefde voor elkaar en van familie en vrienden erbij komt alles goed! Van mij uit stuur ik energetische sterkte toe naar jullie mooie gezinnetje, het kostbaarste in jullie bestaan.
   Grtjs vanuit België
   Nan

 3. Wat een zegen dat het zo voorspoedig is gegaan. Geniet van elkaar, doe rustig aan. Julliechebben veel te verduren gehad. Bedankt dat je dit hebt willen delen met je volgers.
  Lieve groeten, Karin.

 4. Hee,

  Heb het met tranen in m’n ogen zitten lezen. Wat zijn jullie sterk zeg! En wat fijn dat Oscar het ‘em even in een derde van de geschatte tijd flikt, pittig kereltje hoor haha.

  Ben er toch van overtuigd dat paleo hier ook een rol in heeft gespeeld. En veel liefde natuurlijk.

  Zet hem op en geniet van elkaar!

  Groetjes, Ester

 5. Lieve mensen,

  WÁT HEERLIJK om al dit positieve nieuws te lezen.
  En wat een mooi en tevreden mannetje is Oscar.
  Ondank dat hij aan de slangen zit zie ik een tevreden mannetje met zelfs een beetje een glimlach.
  En ik weet zéker dat de moedermelk hem geholpen heeft zo snel te herstellen.
  Fijn om te lezen dat hij zo snel en zo goed is hersteld.
  Heerlijk dat jullie weer als volledig gezin thuis zijn.
  Ik wens jullie alle gezondheid, geluk en liefde toe.

 6. Ben enorm blij voor jullie, Mitch!
  En wat is het een mooi mannetje zeg.

  Nu lekker gaan genieten met en van elkaar.

  Marielle

 7. Hallo lieve mensen.

  Fijn dat het zo goed gaat met jullie mooie mannetje. Kunnen jullie thuis lekker samen verder genieten.

  Lieve groetjes Fiona

 8. Beste mensen,

  Wat een mooi verhaal en wat een positiviteit. Elke dag kan het alleen maar beter gaan. Nu lekker met zijn viertjes genieten.

 9. Prachtig om te lezen dit. Inspirerend dat ook jullie moeilijkheden verwelkomen als leerstof voor persoonlijke en spirituele groei. Geniet van het manneke en van elkaar. Dit jochie; dat belooft nog wat. Een heel erg vastberaden en krachtig manneke!!!

 10. hallo, dikke proficiat voor jullie allemaal, heel veel sterkte en een gelukkig leven samen. Het zal een pittig mannetje zijn dat zijn weg zal vinden, een vechtertje die de problemen op zijn weg duidelijk aankan 🙂
  Van wie zou hij dat hebben 🙂
  Heel veel geluk voor het ganse gezinnetje.
  grtjes,
  Lily (België)

 11. Gefeliciteerd met Oscar en wat fijn dat jullie deze grote uitdaging al bijzonder goed hebben doorstaan. Ook ik ben overtuigd dat positieve energie het proces heeft versneld. Heel knap om ondanks alle stress toch zo te blijven denken! Veel geluk en geniet van elkaar.

 12. Lieve mensen,

  Wat een kracht hebben jullie: zo positief met zo veel narigheid…. En wat een kracht heeft dat kleine ventje: kan ook bijna niet anders met zulke ouders! Weet, dat het delen van jullie verhaal anderen helpt met het relativeren van hun gezondheidsproblemen; een kind met zo’n start….gelukkig is het allemaal heel snel goed gekomen. Nu volop genieten van elkaar in je eigen omgeving!

 13. Gefeliciteerd met Oscar! Fijn dat jullie weer thuis kunnen zijn. Geniet van de kraamweken…

  Wat een mooi kereltje is Oscar, liefff..

 14. Met een positieve instelling komt alles goed. Het is een prachtig kereltje.
  Sterkte en groetjes
  Els

 15. Dank voor het delen van deze bijzondere weg die jullie gaan. Ik wens jullie het allerbeste met elkaar!

 16. Wat een geweldig nieuws dat Oscar na deze vervelende periode gezellig naar huis mag naar grote broer. Ben heel blij voor jullie. Spannend verhaal maar met een geweldige afloop.

  Van harte gefeliciteerd.

  Jos

 17. Lieve mensen……
  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon en inderdaad don’t worry be happy…
  Geniet van elkaar..
  Lieve groet
  Aarta

 18. Hee die Mitch

  Wat zijn jullie een mooi gezinnetje, gefeliciteerd met het zo snel opknappen van Oscar en natuurlijk misten jullie Lucas.
  Hoop dat het vanaf nu een verblijfadres blijft: nl. in Breda

 19. Super fijn dat het goed gegaan is en dat jullie nu heerlijk thuis zijn en kunnen gaan genieten van het gezin.
  Hoop dat alles goed blijft gaan.
  Groetjes Yvonne

 20. Super dat alles zo goed is verlopen. Ik wens jullie een hele mooie tijd van genieten, liefde, geluk en vooral gezondheid.

 21. Heerlijk dat jullie thuis zijn en de grote zorgen voorbij zijn. Wat een kleine vechter is Oscar! Bewonderenswaardig met hoeveel positiviteit jullie dit proces hebben doorstaan. Nu gaan ontspannen met elkaar.

 22. Heel veel geluk gewenst jullie viertjes! Super gezin, en Paleo geeft de moedermelk ook de extra boost aan Oscar!!

 23. Met zijn vieren heel veel geluk gewenst. respect voor jullie over hoe je met de situatie bent omgegaan. mooi om te lezen hoe goed het nu met hem gaat. Fijn genieten van elkaar

 24. Fijn om te horen dat alle goed verlopen is. Zeer mooie foto’s met mama en papa. Na de zorgen komt nu het genieten dat jullie weer tezamen kunt zijn. Proficiat en het allerbeste in dit nieuwe jaar.

 25. Lieve mensen,

  Wat heerlijk dat jullie weer met jullie hele gezin thuis zijn.
  Heel veel geluk samen! Dat 2016 jullie heel veel mooie geniet-dagen mag brengen samen met jullie beide zoontjes.

 26. Lieve allemaal,
  Super dat het zo voorspoedig is gegaan.
  Nu rust en lekker samen als gezin.
  Wortel schieten in jullie eigen huis samen met beide jongens.

  Liefs Ilona

 27. Na je eerste bericht vaak aan jullie gedacht en niet verwacht (wel gehoopt) dat Oscar zo snel al met jullie mee huis mocht. Jullie hebben hem zoveel positiviteit gegeven in deze periode, dat hij niet achter wilde blijven.
  De tijd is aangebroken om samen als gezin te gaan genieten van al het mooie dat voor jullie ligt!

  Daar waar liefde en hoop samenkomt, is toekomst.

 28. Wat fijn om te lezen dat alles weer goed gaat. Ben blij voor jullie. Heel veel geluk, liefde en gezonheid.

 29. Wat een geweldig nieuws dat Oscar na deze vervelende periode gezellig naar huis mag naar grote broer. Ben heel blij voor jullie. Spannend geweest maar met een geweldige goed afloop. Jullie zijn een sterk team samen. Dit zal de band alleen nog maar versterken. Met aandacht en liefde voor elkaar en van familie en vrienden erbij komt alles goed! Hartelijk groeten en geniet van elkaar!
  Josephine

 30. Wat een prachtig, krachtig ventje, die Oscar!!
  Gefeliciteerd met elkaar en nu volop genieten, met z’n viertjes van elkaar.

  Veel geluk!
  Frouk

 31. Heerlijk dat oscar de kracht toonde om snel te herstellen. Geniet maar van jullie beide kereltjes.

  Veel geluk

 32. Geweldig nieuws….wat zijn ze knap in het ziekenhuis dat ze het konden repareren voor Oscar en jullie , geniet lekker van samen thuis , en hou lekker de deur nog even dicht voor veel bezoek , jullie moeten dit toch nog ff verwerken , ik spreek uit ervaring… ik wens jullie samen alle goeds , en blijf op elkaar letten…..dikke Simone

 33. Hoi die hoi,

  Met tranen in mijn ogen gelezen. Wat mooi ddat jullie weer allemaal samen zijn en dat het zo goed gaat met Oscar! Heel veel geluk toegewenst!!

  groetjes,
  Ilse

 34. Phoe, wat ben ik blij voor jullie! Super en nu lekker op jezelf samen genieten. Veel liefde vanuit Prinsenbeek, Theresa

 35. Wat ben ik blij voor jullie allemaal dat het zo goed verlopen is. Snap dat het super spannend is geweest. Heerlijk om weer thuis te zijn, geniet,geniet! Groetjes van Conny

 36. Wat een mooie baby en bovenal een gezonde baby en dat is het voornaamste. Geniet ervan allebei

 37. Hoi,
  Prachtig dat het allemaal zo mooi en goed verlopen is. Lekker weer thuis zoals het hoort met een gezin. Veel happy moments.
  Knap en inspirerend dat je door bent gegaan met je eigen manier van eten. Paleo style rules.. Hahah. Ik kan daar nog wel wat van leren. Ik wijk nog makkelijk uit. En dan was het alleen maar omdat ik m’n auto niet gerepareerd kreeg, moet je nagaan als het m’n kind zou zijn.

  Maar ik blijf doorgaan, omdat het lekkerder voelt.. goed eten.

 38. Wat een fantastisch gezinnetje zijn jullie. Sterk en liefdevol. Oscar en zijn broer hebben een gouden wiegje bij jullie. Zelfs na deze moeilijk start verloopt alles voorspoedig. Het ga jullie goed, jullie verdienen niets anders dan veel geluk want jullie delen ook zoveel geluk en liefde met iedereen.
  Liefs van Katrien

 39. Jeuj! *\o/* was al n beetje aan het wachten op dit super nieuws! Lekker blijven buidelen (huid op huid contact op je borstbeen: super energyboost! ) en dragen en jullie zijn de slechtere start zo weer te boven! Veel liefde en gezondheid gewenst!

 40. Geweldig nieuws, ik zie het als een geschenk van God.
  Heel veel liefde en geluk met elkaar, maar dat gaat zeker goed komen met zulke geweldige ouders.
  Liefs Anita

 41. Wat fantastisch teamwork hebben jullie geleverd! Het kleine manneke heeft het super goed gedaan! Met de goede en positieve zorg van paps en mams en grote broer om zich heen, met behulp van de medische zorg om jullie heen!
  Heerlijk weer samen thuis en fijn thuis samen met z’n viertjes van en met elkaar genieten!
  Heel veel succes!?????

 42. Heel fijn dat alles zo goed is verlopen. Wens jullie gezondheid, geluk en heel veel liefde. Geniet er maar heerlijk van met Oscar. Warme groet, Laura.

 43. Lieve family;
  gefeliciteerd met jullie prachtige zoon!!
  wat fijn dat alles goed gaat en jullie weer thuis zijn.??
  Geniet ervan ze zijn groot terwijl je knippert??

  Vriendelijke groetjes, mirjam

 44. Lief gezin,

  Ik ben heel blij voor jullie dat alles nu weer voorbij is. Heerlijk weer thuis met het hele gezin. Wel heel spannend allemaal geweest en nu dus bij komen van alles. Ik geloof in de kracht van liefde en wens jullie dat in overvloed toe.
  Fijn dat jullie zo gelukkig met elkaar zijn. Alle goeds toegewenst!
  vanuit mijn hart,
  liefs
  Wendy

 45. Het blijft altijd een wonder, een wonder met zoveel power om alles te doorstaan, door de liefde die hem draagt en verwelkomt.

  Veel geluk, gezondheid en plezier met Oscar, Lucas en elkaar.

 46. Dag, wat een fantastisch nieuws.
  Wat een warmte straalt ervan jullie af.
  En veel liefde.
  Ik heb nog geen tijd gehad voor paleo, komt goed.

 47. God answers prayers may He continue to keep little Oscar safe so that he will grow to be a strong person like his parents,not forgetting his big brotherGod bless you all.

 48. Beste mitch en Nathalie , de positieve energie straalt van jullie zoontje af. Ondanks de moeilijke tijd zie je hem blijven stralen. Wat zijn jullie een positief gezin samen. Heel veel sterkte en lieve samen met jullie andere zoontje.

 49. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige en krachtige ventje!
  Geniet van elkaar.Fijn dat jullie weer thuyis zijn.
  geniet ervan.
  lieve groet Marjon

 50. Supertof dat jullie terug thuis zijn, geniet van elkaar. Grote broer kan nu ook genieten van zijn broertje. Lieve knuffels uit België.

 51. Beste Nathalia & Mitch & Lucas & Oscar,

  Nu alles weer achter de rug is en iedereen weer veilig op de thuishaven aanwezig is wordt het nu weer tijd als liefdevol gezin heerlijk te genieten van elkaar en dat doe je toch het beste in je eigen omgeving. Blij dat alles goed is afgelopen en dat het met Oscar het weer prima gaat.

  Lieve groetjes,

  Syl

 52. lieve familie, van harte gefeliciteerd met dit snelle herstel.
  nu heerlijk genieten samen en ook ff bijkomen.
  warme groeten en kracht.
  Wilma

 53. Goed om te lezen dat alles goed is gegaan. Wens jullie alle geluk en voorspoed in de toekomst!

 54. Wat een sterk mooi kereltje..ben blij dat t goed is gekomen.
  Wens jullie heel veel geluk, gezondheid en liefde.

 55. Lieve ouders van dappere, knappe, sterke Oscar. Gelukkig kunnen jullie opgelucht ademhalen en genieten van jullie prachtzoon. Ik weet wat het is als je je kind ziet lijden. Ik verloor mijn oudste zoon op 15-jarige leeftijd aan de gevolgen van kankertherapie. Zijn gouden woorden waren altijd: alles komt goed en deze woorden neem ik dankbaar mee op mijn verdere levenspas! Hartegroet, Nicole

 56. Hey Mitchel,

  Hopelijk gaat nu alles goed met jullie kleine Oscar.
  Ik ben momenteel bijna 28 w zwanger en de diagnose gekregen van slokdarmatresie. WIj zijn dus een beetje op zoek naar eerlijke ervaringen.

  Kan ik je op een andere manier contacteren? Via mail?
  Alvast bedankt!
  Groetjes

Reacties zijn gesloten.